News & More

5 tips voor marketing op sociale media voor beginners en professionals

W4T-BLOG07

Het maakt niet uit of u een klein bedrijf of een groot bedrijf bent, elke marketeer heeft de wens om op persoonlijk niveau contact te maken met zijn doelgroep. Als je luistert naar wat je doelgroep vraagt, kun je social media marketing gebruiken om ze in de goede richting te wijzen, meestal naar je website of blog.

Zodra de bezoeker op uw website of blog is, heeft u de mogelijkheid om ze te betrekken en om te zetten in abonnees, leads of zelfs klanten! Maar stel jezelf eerst deze vraag:
welke social media-outlet(s) is/zijn het beste om mijn doelgroep te bereiken?

Gebruiken ze Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, YouTube of een combinatie daarvan? Hier zijn enkele generalisaties om te overwegen, maar het gebruik van sociale platforms hangt echt af van uw publiek.

Twitter is geweldig voor korte berichten en voor het verspreiden van berichten voor algemeen bereik en indrukken. Facebook maakt langere berichten mogelijk en bereikt een menigte tussen de 20-65 jaar. Pinterest is het meest gunstig voor afbeeldingen, dus als je in de kunstindustrie zit, is dat de juiste keuze. LinkedIn wordt veel gebruikt voor zakelijke B2B-professionals, dus dat is de plek waar u moet zijn als u B2B-producten of -diensten verkoopt.

Als je eenmaal hebt bepaald welke verkooppunten je moet kiezen,
volgen hier 5 aanvullende tips om in gedachten te houden bij je marketingberichten op sociale media:


1. Wees je bewust van hoeveel tijd je aan sociale activiteiten kunt of wilt besteden

Social media marketing kan een tijdrovende bezigheid zijn. Maak voor jezelf een Social media kalender om zo structuur te brengen in je Online Presence. Vergeet ook niet rekening te houden met het tijdstip wanneer te iets gaat posten. Bepaal de beste tijd waarop uw publiek zich graag bezighoudt op basis van hoe ze omgaan met uw eerdere berichten om het beste tijdvak voor elke dag te vinden.


2. Wees uniek in uw inhoud

Wat onderscheidt u van uw concurrenten? Laat zien dat u uniek bent door links naar blogposts en artikelen te plaatsen die prestaties, nieuws en andere voordelen benadrukken. Het gebruik van deze items is een hoeksteen van een succesvolle marketingstrategie voor sociale media. Bedenk je eigen hashtags voor gebruik in Twitter, Facebook en/of Instagram.

Denk buiten de gebaande paden met uw inhoud om uw volgers unieke inhoud te bieden om mee bezig te zijn en te delen. Stel gewoon eens een vraag in plaats van alleen maar iets melden. Probeer de interactie te pakken met je online publiek!


3. Wees oprecht met uw connecties

Dring niet altijd aan op verkoop op sociale media. Gebruik het als een kans om mensen in uw branche te leren kennen. Creëer en koester wederzijds voordelige relaties met zowel uw potentiële klanten als opinieleiders. Het zijn deze influencers die een grote impact kunnen hebben op het succes van je social media marketing. Een enkele retweet of like voor een belangrijke influencer kan uw inhoud voor honderden, misschien zelfs duizenden ogen plaatsen!

4. Wees betrokken bij uw berichten

Ben je ooit naar een feest geweest om erachter te komen dat je daar niemand kent, en dat de weinige mensen die je wel kent, je aan niemand anders zullen voorstellen? Dit is hoe social media marketing in het begin kan aanvoelen, wanneer je in het begin misschien voor bijna niemand iets plaatst. Niemand houdt van dat gevoel, maar het is waar we allemaal mee beginnen. Daarom moet je mensen volgen en betrekken. Help je volgers online te vinden wat ze zoeken.

Beantwoord hun vragen en ga online met ze in gesprek. Neem elke dag een paar minuten de tijd om commentaar te geven op belangrijke influencer-accounts en je eerlijke mening en expertise te geven. Als je dit oprecht en intelligent doet, begin je de aandacht van mensen te trekken en bouw je snel een netwerk op.


5. Wees echt met je volgers

Mensen willen met andere mensen communiceren, niet met bots. Ze willen ook niet constant gespamd worden. Zorg ervoor dat mensen zich goed voelen voor de interactie met jou. Bedank ze voor het volgen, plaatsen en delen van uw inhoud. Doe je best om de gunst terug te geven wanneer je kunt en je zult beginnen te zien hoe het momentum van sociale media kan blijven groeien.

Naarmate u uw bedrijf laat groeien, kunt u uiteindelijk iemand inhuren om uw marketinginspanningen voor sociale media over te nemen, maar begin tot die tijd na te denken over hoe u deze tips kunt gebruiken om u te helpen uw socialemediastrategie onder de knie te krijgen.

Je komt in een ritme en creëert je eigen unieke stem en stijl voor social media marketing.

Hulp nodig om aan de slag te gaan? We nodigen je uit om een ​​gratis inbound marketingconsult in te plannen waar we je huidige social media campagne-initiatieven, strategie en het proces dat je hebt geschetst kunnen bespreken om er zeker van te zijn dat het een succes wordt.

W4T-LETSCONNECT

Om het bezoek voor jou makkelijker en persoonlijker te maken gebruikt onze website functionele cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). We verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en te verbeteren.